19 hårprodukter i 4 butiker

Tips hur du ska sköta om ditt torra hår

Köp sulfatfritt schampoo

För att ditt hår ska må bra, ska man använda sulfatfritt schampoo, eftersom sulfater torkar ut ditt hår och då blir det torrt.  Då får man klippa håret oftare för att ditt hår ska må bra. Om man vill ha längre hår bör man köra på sulfatfritt. Sedan får man testa sig fram vilket sulfatfria schampoo som är bäst och sedan använda det. Bättre att köpa några få bra hårprodukter som fungerar på ditt hår. Det är även viktigt att köpa ett bra balsam som reder ut ditt hår. Ditt hår blir lent och mjukt.

Såhär tvättar du ditt hår i 4 steg

  1.  Du tvättar ditt hår med schampoo och masserar in det i hårbotten, så du får ett rikligt med lödder. Du stimulerar hårtillväxten genom att massera hårbotten, om du vill ha längre hår.
  2.  Om du har mycket torrt hår, använder du en bra inpackning som har mycket fukt. När du har inpackning i håret, behöver håret mycket värme, då kan det vara bra om du lägger plastfolie runt hela huvudet så det täcker hela håret. Sedan en varm handduk och vira in. Låta det verka i en timme för att det ska gå in mycket fukt i håret. Håret behöver mycket fukt och näring. Det finns en del inpackningar som innehåller mycket fukt. På vintern behöver ditt hår mycket fukt eftersom det är jättekallt och då blir man oftast torr i håret.
  3. När du har sköljt ur inpackningen, och klappat försiktigt med handduken på håret, så använder du ett bra balsam och låter det verka ett tag. Då låser sig håret och då får du det bästa resultat för ditt hår.
  4. Om du använder dig av stylingprodukter, kan du göra det nu. Antingen hårolja eller leave-in-balsam för ditt hår.

Var rädd om ditt hår

När du har blött hår, ska du helst inte gnugga in det i handduken, utan du klappar bara lite försiktigt med handduken. Håret är mer skört när det är blött. Risken finns att det risigt och ser inte snyggt ut. Om du vill reda ut ditt hår så det inte blir trassligt och tovigt, kan du ta en bred kam att kamma ut när det är blött efter schamponering. Borsta ej håret med en borste, det kan skada ditt hår ännu mer.

Om du använder dig mycket av plattänger, så använd ett bra värmeskydd och en bra plattång som har temperatur  mellan 185 c – 210 c. Om du har högre temperaturer än 210c kan det nämligen skada ditt hår istället.